HTML

Közép-európai vagyok. Büszke vagyok rá!

Minden, amit Közép-Európáról tudni kell. Hírek, látnivalók, sport, kultúra, történelem, gazdaság. Hiszem, hogy ez a térség hamarosan a világ szellemi és gazdasági motorjává válik.

Friss topikok

A versenyképes Magyarország

2010.09.24. 11:59 Bálint Péter

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy német autógyárral kötött megállapodás megkötése alkalmával azt mondta, néhány éven belül Magyarország lehet a térség legversenyképesebb és legvonzóbb országa.

Az a szép a történetben, hogy nem lehetetlen. A korábbi Csodaországok ugyanis, úgymint Románia, Szlovákia, inkább már csak Alice-t vonzzák, nem pedig a befektetőket. A lufi kidurrant, jöhetnek a mélyebb, strukturáltabb üzleti lépések. És ebben Magyarország igenis versenyképes.

Az országon belüli regionális egyenlőtlenség persze megérne egy misét.Attól tartok ugyanis, hogy az érkező befeketők inkább a fővárost és a Dunántúlt részesítik majd előnyben. 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán magyarország szlovákia viktor versenyképesség közép európa

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropa.blog.hu/api/trackback/id/tr912319993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása