HTML

Közép-európai vagyok. Büszke vagyok rá!

Minden, amit Közép-Európáról tudni kell. Hírek, látnivalók, sport, kultúra, történelem, gazdaság. Hiszem, hogy ez a térség hamarosan a világ szellemi és gazdasági motorjává válik.

Friss topikok

Mi is az a Közép-Európa?

2010.07.01. 18:13 Bálint Péter

Egészen hosszú lenne azoknak a könyveknek és tanulmányoknak a listája, mely Közép-Európa fogalmával, illetve e fogalom történetiségével foglalkozik. Itt most mellőzném ezek ismertetését ( néhányat fogok elemezni ebben a blogban), inkább csak egyszerűen leszögezném az alábbiakat:
1. Közép- Európa igenis létezik. Van az öreg kontinensnek egy régiója, mely nem Kelet-Európa, de nem is Nyugat. Gazdaságilag és földrajzilag is középen van.
2. Közép-Európába véleményem szerint az alábbi országok tartoznak:
Ausztria
Csehország
Horvátország (kulturálisan mindenképp)
Lengyelország ( Ez az az ország,melyet leginkább nevezhetünk Kelet-Közép-Európának)
Magyarország
Románia (Ezen kicsit gondolkodtam, de végül arra jutottam: igen!)
Szlovákia
Szlovénia

Nem soroltam ide Svájcot, mert az a derék ország már egyértelműen Nyugathoz kötődik.

A továbbiakban ezen országok történetéről, kultúrájáról, látnivalóiról, napi eseményeiről olvashatnak blogomban. Remélem, nem kell csalódniuk! Ha tárgyi tévedést észlelnek - ezt igyekszem elkerülni, de még a legjobb szándék is elcsúfulhat, mihelyst megvalósul- nyugodtan írjanak. Meg akkor is, ha tetszett valamelyik post.
 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország ausztria szlovákia szlovénia lengyelország közép európa

A bejegyzés trackback címe:

https://kozepeuropa.blog.hu/api/trackback/id/tr222123636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása